Prognosecenteret

Prognosecenteret i samarbejde med CIFS om Euroconstruct-analyse af bygge- og anlægsmarkedet

Prognosecenteret i Danmark har indgået et samarbejde med Copenhagen Institute for Futures Studies (CIFS) om levering af data til Euroconstructs analyse af det danske bygge- og anlægsmarked. 

EUROCONSTRUCT er det førende europæiske netværk af analyseinstitutter med fokus på bygge- og anlægsmarkederne i Europa.

Prognosecenteret i Danmark har indgået et samarbejde med Copenhagen Institute for Futures Studies (CIFS) om levering af data til Euroconstructs analyse af det danske bygge- og anlægsmarked. 

Prognosen fra Euroconstruct, der udkommer d. 5. december 2023, er udført af CIFS i samarbejde med Prognosecenteret. 

Få mere information om og bestil Euroconstruct rapporten her.

Fokus på at øge datakvalitet

Samarbejdet er blandt andet indgået med det formål at øge kvaliteten af rådata, der skal anvendes i fremtidige prognoser. Det har længe været en udfordring i Euroconstructs analyser af det danske marked, at de offentlige data, der har været tilgængelig, har været mangelfuld. Derfor repræsenterer samarbejdet med Prognosecenteret i Danmark, der er en del af Byggefakta, et væsentligt skridt for at øge kvaliteten af data og modeller til et niveau, der matcher standarden i de øvrige nordiske lande.

Prognosecenteret bliver kontaktpunkt for salg og distribution i Danmark

Udover samarbejdet omkring rådata vil Prognosecenteret i Danmark fremadrettet også varetage salg og distribuering af Euroconstruct i Danmark. Derudover vil Prognosecenteret hos Byggefakta også håndtere Euroconstructs kunder i Danmark. 

Det betyder blandt andet, at Euroconstructs kunder i Danmark kan drage fordel af Prognosecenterets nordiske tilstedeværelse og teknologi, som hjælper virksomheder i byggebranchen med at få adgang til værdifuld information om markedets udvikling.

Om EUROCONSTRUCTeuroconstruct-medlemmer

EUROCONSTRUCT er det førende europæiske netværk af analyseinstitutter med fokus på bygge- og anlægsmarkederne i Europa. EUROCONSTRUCT-netværket, der blev etableret for mere end 40 år siden og inkluderer i dag 19 medlemslande. Hvert enkelt land er repræsenteret af fagligt kompetente og ledende analysevirksomheder inden for deres markedsområder.

Prognosecenterets søsterorganisationer Prognosesenteret AS, Prognoscentret AB og Forecon er alle udvalgte repræsentanter i Euroconstruct med ansvar for det norske, svenske og finske marked.

Formålet med Euroconstruct er at give indsigt, analyser og prognoser om Europas byggesektor. Netværkets kunder er aktører inden for bygge- og anlægsbranchen, nationale og internationale organisationer, bank- og finanssektoren samt investeringsselskaber.